Sunseeker 75

Hej mina kära!

Idag har jag haft en underbar söndag med min härliga familj. Min systers man Danne fyllde 40 år idag och det började vi fira med lunch ute på villa källhagen på djurgården.

Efter lunchen bar det vidare ut till sjöss på en Sunseeker 75 a som ett par vänner till familjen äger.
Vi startade ute på Lidingö där båten "bor" sedan åkte vi in till Stranbryggan för lite förtäring av drinks sedan tillbaka till Lidingö igen.

Båten bakifrån på Strandbryggan:
image105

Här styr man =)
image106

Inuti båten, fanns två dubbelsängsrum och ett sovrum med våningsäng:
image107

Här sitter jag och njuter till sjöss i solen
image108

Påli springer runt båten
image109

- 4 kg

Nu har jag ätit min medicin i två veckor och idag visade vågen - 4 kg.

Igår fick jag även dubbla min medicindos, först fick jag äta ett halvt piller i två veckor och nu ska jag äta ett helt piller i kommande två veckor, sedan ska jag tillbaka till läkaren, ta nya prover och kolla mina värden, sedan höja dosen igen, och såhär kommer jag hålla på i några månader till fram tills jag kommer upp i rätt medicindos och fram tills mina värden är stabila (på rätt nivå).

Sen blir det bara kontroll på sjukhuset en gång per år.

Och hur jag mår?
Ja vissa dagar känner jag mig jättepigg och andra dagar känner jag mig jättetrött. Jag är fortfarande väldigt trött på kvällarna och mornarna. Men det tar väl som sagt minst en månad innan man känner någon direkt skillnad.

Ibland har jag hög puls och starka hjärtslag och det kan kännas lite obehagligt, men då får jag bara ta det jättelugnt, ibland äta och dricka något så går det över.

Men vikten känns jätteskönt, det är åt rätt håll =) utan att jag faktist ansträngt mig ett dugg, åt till och med glass igår hehe ;) så jag hoppas att det fortsätter såhär.

Trevlig helg allihopa!
Kram! /Em

Såhär blev färgen

Japp jag gjorde det, jag ångrade mig... tidigt igår morse tog jag bilen till Rusta och bytte färg, det blev cremefärg på alla väggarna utom en, den blev lila.

Jag är riktigt nöjd med resultatet faktist, jag som egentligen hatar lila och är livrädd för färger i allmänhet, så detta är riktigt CRAZY för att vara jag =)

Här får ni en liten förhandstitt:
image101

Så ska det bara in med möbler också, fast jag och Påli har en smärre liten dispyt gällande möbelval.

Den smärre dispyten blev lite skrik och gräl sådär som det brukar kunna bli, hehe

Skrivborden är vi helt överens om, men mot den lila väggen vill jag ha en stor sånhär hylla:
image102
Som jag kan fylla med pärmar, papper och grejer så vi får ordentligt med ordning, den skulle passa perfekt in där, medans Påli vill ha en "tänkarfåtölj" samt en sånhär:
image103
Jag menar att vi inte kommer få plats med alla grejer i en sån liten hylla och fåtöljen bara kommer att användas till att slängas kläder på, plus att det inte får plats, medans Påli anser att det är jätteviktigt med fåtölj i ett arbetsrum så man kan sätta sig där och tänka, samt för någon slags mysfaktor, det blir mysigare i arbetsrummet och då vill man vara därinne och jobba...

Vad tycker ni???
Om vi ska ha en fåtölj kan jag endast tänka mig något i denna stilen isf (möjligtvis) (hellst inte)
image104

Checklista

Jag har gjort en liten checklista med allt jag vill göra i huset, och det är roligt att se nu att sakta men säkert börjar rutorna bockas av, hehe

Hittills:
Badrum - klart
Måla vitt
Måla fogar vita
Måla golv
Duschdraperi
Handdukskrokar
Schampo och balsamställ
Byta spegel
Toarullehållare

Toalett uppe - klart
Byta spegel

Garderob hall:
Måla vitt

Lådor till mössor och dyl

Hyllor till handväskor

Skoförvaring - ej klart

Sovrum:
Garderobsförvaring
Linneförvaring
Måla om - ej klart
Tapetsera om garderobsdörrar - ej klart
Gardiner - ej klart
Lampa - ej klart
Säng
Sängstomme - ej klart
Sängbord - ej klart
Elementtäckare - ej klart

Kontor:
Måla om
Skrivbord x2 - ej klart
Stol Stefano x1 - ej klart
Spotlampa - ej klart
Gardiner - ej klart
Expedithylla - ej klart

Hall - inre och trapphus
Måla - ej klart

Hall yttre
Måla - ej klart
Klinkers - ej klart

Matkällare - klart
Måla
Installera frys
In med hyllor

Matrum:
Matsalsbord med 6 stolar
Lampa ovanför bord - ej klart

Kök - klart
Vardagsrum - kommer sen
Pannrum - kommer sen
Tvättstuga - så gott som klar, ska fixas iordning efter rörbyte
Garage - klart
Toalett uppe - kommer sen
Badrum storrenovering - kommer sen
Tomten - pågående hela tiden, utemöbler kommer snart.


Kontoret påbörjat

Sitter här vi datorn och fuskpausar lite, håller som bäst på just nu med kontoret.

Golvpapp, spackel, målartejp, färg och allt är inhandlat, och jag har precis lagt ut golvpappet och håller på med tejpningen. Sen ska här spacklas ikväll.

Har köpt färg också... men ju mer timmarna går börjar jag ångra mitt färgval...
Har köpt en färg som heter creme till alla väggar utom en.. den är ljusbeige kan man säga, och till sista väggen har jag köpt brun!! mörkbrun!! fast matt i färgen...

Men nu börjar jag ångra mig, det fanns en annan färg jag mer och mer blir sugen på och det är mörklila...

eller så kanske jag ska skita i fondvägg helt, det kanske blir för vågat? man kanske ska ha kontoret i bara cremefärgen.

Eller lämna tillbaka cremefärgen och köra på stockholmsvit, och lila... eller bara stockholmsvit...?

Kan tillägga att skrivborden vi ska ha blir dessa, och vilken färg passar bäst till skrivborden?

image100

Nämen hjälp!! vad ska jag göra!?


Påli som vanligt tycker ingenting.. åh!


Har jag berättat om...?

Har jag berättat om kommungubben som kom hit och talade om att det läckte vatten nånstans mellan vårt hus och kommunens ledning utanför tomten?

Ja ja hur som hellst så måste vi nu gräva upp hela tomten, mellan vägen och vårhusvägg för att byta invattenledning och avlopp, en liten smärre kostnad på sådär runt 10 000 till 20 000 kronor, jä jä, inte så kul kanske, men det måste göras.

Så imorse var det en mycket pladdrig finsk gubbe här från Ncc och kollade läget, vi får en offert från honom om en vecka ca. Han sa iaf att det kommer inte bli vidare svårt, vi har tydligen en bra tomt att gräva upp, har vi otur måste dom ta ned ett träd.

Sedan måste dom ansluta de nya ledningarna till ledningarna i huset, och anslutningen ligger i tvättstugan, med andra ord är det ingen idé att jag gör klart där eller gör något överhuvudtaget där föränns det andra är klart.

Så jag tänkte att jag kan börja så smått på kontoret istället så får det andra ligga på is ett tag, så när jag får tid nu så ska jag åka och inhandla papp till golvet, spackel, målarfärg och allt möjligt skit, sen kan jag börja med kontoret.

Vidare la jag ut våra flyttkartonger på nätet 80st á la 10 kr st, de blev sålda och betalade inom en halvtimme, dock inte hämtade än... så jag sitter här med 800kr men inte en kartong fattigare... detta var i måndags...


Har även köpt matsalsbord och 6 stolar, ska ta kort och visa er så fort jag orkar.


KRAMEN


Hej alla!

Förlåt att jag inte skrivit på ett tag, jag har minst sagt haft en ganska omtumlande tid på senaste.

Det började för några veckor sedan med att jag kände mig väldigt, väldigt trött, samtidigt som jag kände mig frustrerad över att jag gradvis ökat i vikt och fastän jag tränat som en galning och ätit hälsosamt inte kan gå ned.

Så jag bokade en tid hos läkaren för att kolla mina värden och se om hon hade någon idé på hur man ska göra med tröttheten och vikten.

På plats konstaterade hon att jag har en förstorad sköldkörtel (den sitter på framsidan av halsen) men den var inte inflamerad och antagligen inget med det, dom tog blodprover på alla mina värden samt även ämnesomsättningen.

Två dagar senare ringer läkaren med provsvaren, det visar sig att min sköldkörtel är jättesjuk och har slutat producera det hormon som styr ämnesomsättningen. Man ska ligga i värde mellan 0,4 och 3,5 för att det ska vara normalt, och mina värden var 78! Hon sa att hon aldrig hade haft en patient med så dåliga värden som mig. Ämnesomsättningen som dom också tog prov på var så låg att den inte ens var mätbar.


Så detta förklarar ju allt. Symptomen på min sjukdom är:

Ledvärk

Frusenhet

Viktökning

Trötthet

Lätt att få mjölksyra vid träning

Torr hy


Och alla pusselbitar faller på plats, för allt ovan stämmer in på mig, mer eller mindre. Läkaren sa att jag antagligen varit sjuk i flera år, men att kroppen hela tiden anpassat sig till att må som den gör. Och tur att jag kom in nu, samt tur att jag levt och tränat och ätit rätt innan.


Så nu har jag påbörjat en livslång behandling, det kommer att ta lång tid att återställa mina värden och kropp till det normala, kanske ett år, om en månad ca kan jag börja förvänta mig att känna mig piggare, och gradvis kommer små förändringar att ske. Jag kommer få öka min medecindos en gång i månaden under flera månader fram tills jag kommer upp i den dosen jag ska äta i resten av mitt liv.


Men det är inga konstigheter, jag kommer att må och fungera precis som alla andra, vilket känns jätteskönt, och vikten.. ja den ska väl med lite träning och rätt kost återgå till det normala ;)


Visst är man ledsen att man är sjuk, men det känns också som en enorm lättnad att få veta vad som är fel och att det är relativt lätt att åtgärda det, samt att det inte är mig det är fel på, utan sjukdomens.

Kram på er!
/Em


RSS 2.0