Helstekt kyckling i ugn



Recept:
1 kyckling
färska örter efter smak - jag har rosmarin, persilja bla
vitlök
salt & peppar
1 citron
rödlök
morötter
palsternackor
potatis
smör
fond + vatten


sås:
sky från kycklingen
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
salt
soja
(socker)


Blanda smör, örter, pressad vitlök och salt. Snitta skinnet på kycklingen lite här och där och pula in smörblandningen. Skär citronen i grova bitar och stoppa dessa i kycklingen. Salta och peppra ovanpå kycklingen och lägg den på en plåt med höga kanter. Skär rotsakerna i ganska grova bitar och lägg dem på plåten. In med allt i ugnen 175 C ca 1 1/2 timma (höj värmen mot slutet för extra kripig yta). Ös med jämna mellanrum och rör runt bland rotsakerna. Häll gärna på lite extra fond+vatten om det blir för torrt.


Testa så kycklingen är färdig (köttsaften ska vara KLAR inte rosaröd). Om rotsakerna börjar se mörka ut innan kycklingen är klar så fiska upp dem och ställ åt sidan. När kycklingen är klar så gör en sås på skyn, cremefraiche och grädde. Smaka av med salt, soja och ev lite socker.

Denna blir det på fredag tänkte jag x)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0